The trouble with cooking for one sometimes is that even if you make one serving you still have more ingredients left. Moussaka légère sans béchamel. Bake the moussaka for 30 minutes, or until bubbling. Bake for 30-40 mins or until the bechamel is golden and firm. OFFRE ABO Magazine : 1 an (6 numéros) + 1 sac à pain en coton à 19,90 € à découvrir, Politique de protection des données personnelles. Tuna Cannellini Bean Salad Recipe for One, Single Person Menu Planning Without Losing Your Mind or Budget, https://singleservingchef.com/moussaka-without-bechamel/, 12 thin slices eggplant (about half a small eggplant), generous grinding of pepper and salt to taste. #zrdn-recipe-container ul.zrdn-solid li:before{background-color:#f37226}#zrdn-recipe-container ul.bullets li:before, [CDATA[*/#mc_embed_signup{background:#fff;clear:left;font:14px Noto Sans}

/*]]>*/, Single Serving Chef ● Delicious food for one person. Sprinkled with rosemary and topped with melted parmesan. Le dîner parfait pour se réchauffer ! Allow the moussaka to set for an hour or so before cutting or else the slices will come out messy. If you buy something through a link, I will earn a commission. Spread the sliced eggplant on a cutting board and sprinkle it with kosher salt. Vegetarian Eggplant Sandwich for One Person. Despite the name, this isn’t a spice mixture; it’s from a berry. Voila! I’ve now used up the eggplant and the can of tomatoes. facile. 6. Recette Moussaka légère sans béchamel ! C'est la meilleure manière de ne rater aucun numéro, de faire des économies et de se régaler tous les deux mois :) En plus vous aurez accès à la version numérique pour lire vraiment partout. Add the eggplant slices to the hot oil and cook for a minute on each side (it should be lightly colored, but not brown). On est pas loin de la recette originale de la Moussaka grecque qui selon mes sources peut dans certains cas contenir des pommes de terre. Pan fry some almonds in olive oil and add that to the meat mixture in the pan, Top the moussaka with a mixture of yogurt, garlic cloves, olive oil, salt, and chopped cucumbers (sort of a tzatziki without the dill), Substitute potatoes or zucchini for the eggplant, Add some chopped green pepper to the meat mixture. Les cuire à la vapeur (8 min environ). À accompagner de salade verte pour le supplément fraîcheur. Heat a little oil in a pan and saute the mince, onions, carrots and peppers. Required fields are marked *, /* this light and easy moussaka recipe with cauliflower bechamel … #poulet. Lavez les aubergines, enlevez leur pédoncule, et coupez-les en tranches dans le sens de la longueur (1 cm d'épaisseur). Moussaka is made of thin pieces of fried potatoes and fried eggplant that are layered with meat sauce and topped with a custard-like, creamy and fluffy béchamel. Many of the recipes I saw required first making a tomato sauce, then a meat mixture, then the eggplant, and finally assembling the entire thing together. La recette est pour 4 personnes, mais ce sont des grosses parts. 16 sept. 2013 - La moussaka version allégée, sans béchamel et d'une rapidité et facilité déconcertante ! Les laisser un peu égoutter en préparant la suite. Si on veut vraiment rester dans l’authenticité, pour cuisiner la moussaka grecque traditionnelle, Il faut s’y prendre à l’avance et commencer la préparation dès le matin pour une dégustation le soir. You end up with several delicious meals,  a lot less waste, and it’s far more budget friendly too. Then arrange the remaining eggplant on top. Bake in a 160° C / 320° F fan oven (or 20° C / 70° F more for non fan) for about 40 minutes – until the top gets golden. Add eggplant, bell pepper, onion, thyme, and garlic; cook 6 minutes. Now add the ground beef or lamb, the tomatoes, and the spices. Drain from the oil and arrange in a deep tray. Add the potatoes, tomato juice and spices. Spread the béchamel sauce over the meat and sprinkle the cheese on top. HIC Square Baking Dish . Ajouter la sauce tomate, la coriandre, l'ail écrasé et le persil, saler. Put the dish in the toaster oven and bake for 15-20 minutes. Ingrédients pour 4 personnes de Moussaka légère sans béchamel : Vous ne pouvez pas ajouter de commentaire à cette recette car vous l'avez déjà commentée, Vous ne pouvez pas commenter votre propre recette. I have had this dish at Greek restaurants, but it never tastes quite like it’s supposed to, and if you try the Middle Eastern versions, they skip the béchamel altogether! Braise them in the olive oil. Préchauffer le four à 220°C (thermostat 7-8). It’s sort of a cinnamony, clove, nutmeg taste. You can make this either with ground lamb or ground beef (whichever you prefer). Remove the eggplant, place on paper towels, and pat dry. La recette vient de Kaouther. La meilleure recette d'On recycle le gigot : comme une moussaka, avec ou sans béchamel! Moussaka 'light' Une version de la moussaka légère et goûteuse ! OFFRE ABO Magazine : 1 an (6 numéros) + 1 sac à pain en coton à 19,90 € à découvrir ... Délayer de la Maïzena dans un peu de lait. Retrouvez Marmiton où que vous soyez en téléchargeant l'application, Tous droits réservés Marmiton.org - 1999-2020, Recrutement ● Mentions légales ● Conditions Générales d'Utilisation ● Vos questions ● FAQ ● Contact ● Politique de protection des données personnelles ● Politique de confidentialité ● Préférences cookies, Pour des milliers de cocktails : 1001cocktails.com, Selon nos informations, cette recette est compatible avec le régime suivant : sans gluten. Moussaka Without Bechamel Tools and Ingredients. Cuisiner de saison, c'est facile avec 750g ! Dans un plat à gratin, disposer les dés d'aubergine. La béchamel ( allégée) Dans une petite casserole sur feu doux, faire blondir les 10 g de beurre, ajouter la maïzena et mélanger pour obtenir un appareil homogène. Add chicken; cook 5 minutes or until browned. I use this dish all the time. 4 votes. #Gateau au yaourt Ingrédients (4 personnes) : 2 aubergines, 2 tomates, 2 courgettes... - Découvrez toutes nos idées de repas et recettes sur Cuisine Actuelle If the top is browning too quickly, cover it with a piece of kitchen foil. #chocolat Let sit for fifteen or twenty minutes. #zrdn-recipe-container ol.zrdn-counter li:before, L'essayer, c'est l'adopter! Recouvrir de bolognaise, puis des tranches d'aubergine et verser enfin la béchamel. #zrdn-recipe-container ul.zrdn-counter li:before{color:#f37226}#zrdn-recipe-container .zrdn-tag-item a, #zrdn-recipe-container .zrdn-tag-item{color:#f37226}#zrdn-recipe-container{border-style:dotted}#zrdn-recipe-container Je vous conseille à tous de l'essayer, chez nous elle a été très appréciée car elle est vraiment savoureuse. Eggplant that’s so soft it practically melts in your mouth. Cook for 10 minutes until the meat is browned. #zrdn-recipe-container ul.zrdn-bordered li:before{border:2px ), and chicken. Finally, spread the béchamel on top evenly. Soyez le premier à ajouter une photo à cette recette ! Add the onion to the pan, and add the additional 1T of oil. Your email address will not be published. / Moussaka (Baked Gggplants and Beef with Bechamel Sauce) Moussaka (Baked Gggplants and Beef with Bechamel Sauce) Sometimes known as mousakas, musaka or musakka, this dish of eggplants and meat is found in Turkey, Hungary, the Balkans and across the Eastern Mediterranean. Add the garlic and cook another minute. 4 parts. However, a little menu planning can go a long way toward fixing that problem. Too much work and too many pots and pans to clean up. Je me suis inspirée de nombreuses recettes lues dans Marmiton et j'ai contourné la difficulté de la béchamel grâce au fromage blanc... Votre navigateur ne peut pas afficher ce tag vidéo. Ajouter à mon panier. Les badigeonner d'huile d'olive au pinceau, saler, poivrer. Stir well and pour the mixture into a suitable oven dish. Salt them. This version uses more spices, has better flavor, and is much easier to put together. 5 ou 0. And, it’s a lot less work than you may think. Your email address will not be published. I use this dish all the time. Accueil > Recettes > plat principal > plat unique > moussaka > Moussaka légère sans béchamel ! Instead of spending hours in the kitchen, you can have dinner ready in about an hour. The dish goes in the oven, the microwave, or the broiler and it’s dishwasher safe too. You could even make quiche or a mini-meatloaf in it. 5.0/5 (1 vote), 1 Commentaires. Then rinse the salt off and pat dry. 30 min. 1. Du riz, de la semoule ou de la polenta accompagnent bien ce plat. First salt and fry the eggplant (or broil if you’d prefer), then cook the onion and garlic, add the meat, tomatoes, and seasoning, layer it all together and bake it. Like nutmeg, cinnamon, ginger, and cloves it’s one of those warm/spicy ingredients that can add a little kick or a savory flavor depending on how you use it. Huiler un plat allant au four, parsemer le fond de 2 cuillères à soupe de chapelure pour absorber l'huile des aubergines. Peel and cut the potatoes into cubes. Moussaka légère (sans béchamel) Moussaka légère (sans béchamel) Plat. Préparer les aubergines : 2 tranchées dans la longueur et les autres en petits dés. Allow to cook for 45mins before cutting. I had a recipe for a Jewish Eygptian version of moussaka without bechamel, (or messa’aa) but the first try needed more tweaking. My cousin made this for me eons ago and I’ve been hooked ever since. Allspice is great for moussaka, and indispensable for meatballs, pies (pumpkin season is coming! Ajouter au lait (c'est une béchamel sans beurre....). Découvrez la recette de Moussaka légère sans béchamel à faire en 45 minutes. La béchamel: Dans une casserole, mettre la Maïzena puis ajouter progressivement le lait et le demi cube sans cesser de mélanger.

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